Презентація Міжнародного конкурсу дитячого малюнку «Марка дружби»

У Київському Палаці дітей та юнацтва відбулась презентація Міжнародного конкурсу дитячого малюнку «Марка дружби», спільного проєкту Херсонського навчально-естетичного комплексу «Художня школа міста Херсона», Всеукраїнського благодійного Фонду Надії і Добра та Київського Палацу дітей та юнацтва.  

Херсон – українське місто, яке російські ворожі війська постійно обстрілюють з важкого озброєння, артилерії та авіації. Агресор цілить у будинки цивільного населення та лікарні, маршрутні таксі та бібліотеки, кладовища та інфраструктурні об’єкти. Жителі міста мужньо переносять усі страждання і … їдуть з «Херсону з любов’ю », аби незабаром знову повернутись до рідних домівок.  

На картинах херсонських дітей домінують яскраві фарби, насичені кольори і, що найбільше вражає, – усміхнені персонажі практично в кожному сюжеті. Надія й віра у Перемогу Добра над вселенським злом, сімейні цінності, радість буття, щасливі миті буденності – все це відчувається у творчості юних художників.  

За певних обставин, у першу чергу військових дій у Херсоні, виставка робіт проводиться у Києві.  

За словами директорки Київського Палацу дітей та юнацтва Оксани Добровольської, «попри те, що триває активна фаза повномасштабної війни, ми невпинно продовжуємо роботу по позашкільному вихованню дітей. Нам важливо зберегти прагнення юного покоління, що зростає в такий складний історичний період, до творчості, до реалізації талантів, до бажання розвиватися й знайти своє покликання. Київський Палац дітей та юнацтва завжди готовий підтримати творчих дітей з інших міст України, особливо з прикордонних регіонів».  

Керівниця Всеукраїнського Благодійного фонду Надії і Добра Валентина Довженко привітала організаторів проєкту та наголосила на важливості зміни світу на краще. Реалізувати цей план спроможні талановиті, мудрі, розумні люди, об’єднані спільною метою. 

Учасників зустрічі привітала організаторка конкурсу малюнку «Марка дружби» Юлія Слипич. Присутні стали свідками церемонії нагородження переможців конкурсу. Керівник Херсонської міської дитячої художньої школиАнатолій Слипич оголосив результати та привітав призерів конкурсу.  

Ми впевнені що нові проєкти відкриють простір можливостей для молодих талантів світу в реалізації їх задумів, оприлюдненні бачення майбутнього світу, нового, більш справедливого суспільства.