Презентація проєкту International Junior Competition #U_HeroAward

31 жовтня 2023 року, о 15:00  у Київському Палаці дітей та юнацтвавідбулась презентація проєкту International Junior Competition #U_HeroAwardЦе щорічний конкурс молодих талантів, які прагнуть ґенерувати ідеї задля того, щоб помірковано діяти та бути готовими до життя у світі  з високим рівнем невизначеності, в умовах глобальних та локальних викликів. 

Ініціатори проєкту International Junior Competition #U_Hero AwardКиївського Палацу дітей та юнацтва наголосили на міжнародній співпраці з партнерами по різних напрямках. За маже 90-річну історію вихованці Палацу практично представили українську творчість по всьому світу. 

Директор Київського Палацу дітей та юнацтва Оксана Добровольська підкреслила: «В умовах активної трансформації українського суспільства, особливо у контексті євроінтеграції України, розвитку міжнародних стосунків київської громади з містами-побратимами, нагальної потреби консолідації світової спільноти навколо цінностей культури миру, Київський Палац дітей та юнацтва стає платформою для взаємодії дітей та молоді, транскордонної співпраці у цих напрямах».

На платформі #U_Hero Award професійними експертами оцінюватимуться конкурсні роботи дітей та юнацтва у жанрах аудіовізуального мистецтва, фольклору та вуличної культури міст, образотворчого мистецтва та літератури, соціальних, наукових власних досліджень, публіцистичних статей та есе, авторської музики та handmade. 

Номінації, в яких юні таланти можуть брати участь:

• «Я так бачу, думаю, відчуваю»

Роботи щодо бачення життя навколишнього світу, його краси та проблем у жанрах аудіовізуального мистецтва (соціальна реклама, мікрофільм (історія за одну хвилину), образотворче мистецтво із можливим застосуванням штучного інтелекту, анімація, відео-колажі із оригінальним озвученням, таке інше). 

• «Айдентика часу»

Роботи у жанрах фольклору та урбаністичної культури, що розкривають спільні риси та самобутність культур, взаємопроникнення культур різних народів, їх переплетення, відображення давнині у сьогоденні та образах майбутнього світу. 

• «Where are you from

Роботи в різних техніках та жанрах, що розкривають самобутність рідних міст авторів, спорідненість історій їх життя з історією та традиціями міст або селищ 

• «YES!»

Дослідження й бачення подолання викликів сьогодення, актуальні дослідження, наукові та винахідницькі роботи щодо підвищення якості життя 

• «Формула щастя»

Літературні твори українською та англійською, публіцистика та документальні роботи щодо історій солідарності, дружби, взаємодопомоги, музичні твори, happy handmade

На думку автора проєкту #U_Hero Awardкреативного продюсера Віктора Книша, «чимало захоплюючих можливостей відкривають виклики сьогоденнядля молодого покоління: пропозиції ідей для розбудови співіснування із штучним інтелектом, подолання насильства та воїн, збереження різноманіття світу, інклюзія, зміни клімату, розвиток потенціалу людини та створення нових моделей освіти…»

Для присутніх на заході гостей в рамках реалізації проєкту «Українська музика – дітям!» відбувся концерт камерного складу симфонічного оркестру «Київ-Класик» під керівництвом головного диригента та художнього керівника оркестру «Київ-Класик», диригента Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Шевченка, народного артиста України Германа Макаренка. Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

goethe.de