Урочисте відкриття Малої дипломатичної академії відбулось у Київському Палаці дітей та юнацтва

Тут молодь навчатимуть комунікативним навичкам для ствердження позитивного іміджу України під час участі у міжнародних конференціях, фестивалях, конкурсах, змаганнях та інших заходах. Слухачі отримають знання з таких дисциплін як основи дипломатії, діловий етикет, ораторське мистецтво, культурна спадщина України, культура народів світу. Обов’язковою дисципліною також є хореографія, де вихованці навчатимуться танцям.  

На урочистому заході директор КПДЮ Оксана Добровольська та директор Дипломатичної академії при МЗС України імені Геннадія Удовенка Геннадій Надоленко підписали Угоду про співпрацю між інституціями.  

Звертаючись до слухачів Малої дипломатичної академії, Геннадій Надоленко підкреслив: «Я бачу у цій залі майбутню дипломатичну еліту України. Для реалізації цієї місії ми будемо давати вам ґрунтовну програму, щоб ви стали досвідченими дипломатами».  

Учасників урочистостей також привітали заступник директора Дипломатичної академії України імені Удовенка Олександр Кириченко, начальник відділу міжнародного співробітництва Департаменту міжнародних зв’язків Київської міської державної адміністрації Анна Білокінь та директор Спеціалізованої школи №94 «Еллада» з вивченням грецької мови Вікторія Кузьменко. 

Зустрічі з представниками дипломатичних установ України, онлайн лекції дипломатів з інших країн світу, стануть неоціненним досвідом для юнацтва у формуванні світогляду та подальшому виборі професії.  

Директор КПДЮ Оксана Добровольська у своєму привітанні наголосила: «Ініціатори проєкту переконані: інтеграція України в Європейську спільноту – невідворотній процес, і ми прагнемо, аби наша молодь була обізнаною, почувалася впевненою та гідно представляла Україну за кордоном на будь-якому рівні». 

Звертаючись до слухачів Малої дипломатичної академії, керівник проєкту Ріта Косяк нагадала слоган МДА : «Твій шлях до мистецтва здобувати своє силою слова!» та сказала: «Молодь завжди була рушійною силою народу за будь-яких часів та обставин. Теперішня молодь не є винятком. Сучасна молодь – активна, цілеспрямована, амбітна, готова до розвитку і різких змін. Кому, як не вам розбудовувати незалежну, вільну, демократичну та європейську Україну». 

Разом ми велика сила! Не втрачаємо цієї сили та віри у нашу перемогу! 

Слава Україні!