Щастя в місті

Пошук формули щастя завжди на порядку денному в усьому світі. Ця тема надзвичайно актуальна як для кожної людини, так і для громад міст та країн. Чи можна дати визначення цій загальнолюдській категорії, якщо кожна людина по-своєму відчуває цей стан? За яких умов людина почувається абсолютно щасливою?  Щастя – це перманентний стан чи миттєві спалахи гамми почуттів?

В Київському палаці дітей та юнацтва ці та інші питання обговорювались в рамках реалізації  міжнародного проєкту Урбан рух «У міста є Я».

Під час тематичної зустрічі «Щастя в місті» учасники команди КПДЮ отримали багато цікавої інформації щодо рейтингу країн світу за рівнем щастя населення. Разом з менторами юні кияни обговорили  важливість таких досліджень для керівників міст та держав, аби вони могли краще реагувати на потреби громадян.

«Участь у проєкті Урбан рух «У міста є Я» є доволі цікавим з точки зору формування у молоді соціальної відповідальності, активної життєвої позиції щодо дієвих кроків, які можна робити вже зараз, аби створювати у великому місті комфортне життя для усіх членів громади», – зазначив креативний продюсер КПДЮ Віктор Книш.

До обговорення теми «Щастя в місті» приєднались вихованці Будинку дитячо-юнацької творчості на Чарівній міста Запоріжжя. В режимі онлайн юні запорожці поділилися своїм баченням того, що значить бути щасливим у рідному місті, місті, яке сьогодні перебуває під систематичними обстрілами з боку росії. На даному етапі базова умова для щастя у містах Запоріжжя та Київоднакова – це мирне небо.

«Сьогодні статус «киянина» дуже неоднозначне поняття. Це людина, яка тутнародилась чи та, яка проживає у столиці, дотримуючись цивілізованої поведінки та дбайливо ставиться до міського середовища? З огляду на велику кількість вимушених переселенців Київ має стати привітним домом, де люди почуватимуться щасливими. Ми маємо віднайти свою формулу щастя для Києва і намагатись її вирішити», – поділилась своїм баченням заступник директора КПДЮ Ріта Косяк.