ХХІІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «ПресВесна» на Дніпрових схилах»

У четвер, 16 листопада, стартував ХХІІ Міжнародний фестивальконкурс дитячоюнацької журналістики «ПресВесна» на Дніпрових схилах», що проводиться у Києві 22 роки поспіль. Щорічно юні журналісти, учасники конкурсу, надсилають свої роботи зі Швеції, США, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Данії, Азербайджану та інших країн світу. За період існування медіафестивалю до інформаційно-творчої агенції «ЮН-Прес» Київського палацу дітей та юнацтва надійшло понад 19 000 робіт.

Тему конкурсу 2024 року «Я так бачу світ» та основні етапи конкурсу оголосила керівник проєкту, завідувачка відділу Інформаційно-творчого агентства «ЮН- ПРЕС» КПДЮ Надія Іллюк.

За її словами, переможці визначатимуться у 7-ми номінаціях: журналістська робота, літературна творчість, друковані видання, аудіо мистецтво, візуальне мистецтво, медіапроєкт, мережева журналістика.

Положення, умови та вимоги доступні за посиланням

Номінації конкурсу

Для участі у конкурсі запрошується молодь та юнацтво віком від 9 до 21 року. До 1 квітня 2024 року необхідно заповнити реєстраційну форму та надіслати роботу за посиланням:

«22 роки Прес-весна на Дніпрових схилах об’єднує молодь, яка хоче спробувати свої сили в журналістиці, опанувати нові навички та перейняти досвід медіапрофі. Такий профорієнтаційний захід дає можливість молоді спробувати себе у професії теле-, радіо- журналіста, оператора, фотографа, спікера, блогера… Багато переможців ПресВесни сьогодні вже досвідчені медійники і кожного дня доносять до українців важливу інформацію, що так необхідна під час війни 24/7, а також інформують міжнародне товариство про події, що відбуваються сьогодні на теренах нашої держави.

Наше молоде покоління також долучається до поширення інформації про війну рашизму проти України, про відчайдушну, незламну боротьбу наших Захисників та Захисниць, про об’єднану українську націю заради Перемоги нашої країни, про свої переживання та історії українців, чиє життя назавжди змінило повномасштабне вторгнення. Усі їх думки, спогади, інтерв’ю об’єднав проєкт “Щоденники війни”, започаткований минулого року під час ХХІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-Весна» на Дніпрових схилах», – зазначила Олена Фіданян.

Підсумовуючи, вона додала, що міська влада всіляко сприяє і сприятиме проведенню заходів для молоді, що дають їй можливість себе реалізувати, визначитись з подальшим професійним шляхом, об’єднуватись з однолітками з різних країн та континентів у своєму прагненні зробити наш світ кращим!

На пресконференції відбулась презентація аудіоверсій українською та англійською мовами книги «Щоденники війни. (Не)дитячі історії», авторами якої є вихованці Київського палацу дітей та юнацтва.

Як зазначила директорка Київського палацу дітей та юнацтва Оксана Добровольська: «За короткий період книга стала резонансною, і ми вважаємо, що біль наших дітей має почути світ. У буквальному сенсі почути. Англійська аудіоверсія книги – це наш внесок у позиціонування України за кордоном у найважчий для нашої країни період сучасної історії».

Відсьогодні усі бажаючі можуть безкоштовно прослухати аудіоверсію книги на YouTube – каналі КПДЮ

українською мовою:

англійською мовою:

Додатково: Київський Палац дітей та юнацтва – це комунальний комплексний багатопрофільний позашкільний освітній заклад, який об’єднує понад 10 000 вихованців віком від 5-ти до 21 року, що займаються у 600 гуртках різних напрямів. Окремі структурні підрозділи – Яхт-Клуб на Київському морі, Водна станція на Трухановому острові, Авіаційно- космічний центр на Печерську. «Дитяче серце столиці» – так називають цей освітній простір, що у наступному році відзначатиме своє 90-річчя.