Проєкт «Офіс юного мера» – для команд позитивних змін

У Київському Палаці дітей та юнацтва відбулась презентація проєкту «Офіс юного мера».  Дана ініціатива має на меті запропонувати новий підхід до виборчих інституцій, а саме перейти від персональних обіцянок до яскравих ідей, за якими стоять дієві команди позитивних змін. 

У пілотному проєкті взяли участь 12 команд освітніх закладів різного типу, а саме: ЗСО № 309, Гімназія «Слов’янська», Ліцей № 157, Креативна Міжнародна Дитяча Школа, Мистецький ліцей Зміна, Оптико-механічний ліцей Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Навчально-науковий інститут права та політології УДУ імені Михайла Драгоманова, Київський Палац дітей та юнацтва, ГО «My safety friends», Київський фаховий коледж прикладних наук. 

Директор КПДЮ Оксана Добровольська, вважає проєкт «Офіс Юного мера» «важливим кроком у формуванні лідерських якостей молоді, у створенні нових можливостей щодо втілення практичних кейсів ініціатив для Києва у сфері організації вільного часу школярів». 

У Київському Палаці створено креативну проєктну групу супроводження Офісу Юного Мера Києва. Завданням групи є забезпечення підготовки команд, забезпечення креативних студій щодо формування передвиборчих ініціатив, створення майданчиків для презентації ціннісних пропозицій команд, а також створення середовища для спілкування та міжнародних консультацій з аналогічними проєктами забезпечення сталої демократії у Європі та світі. 

У фокусі уваги проєкту – пошук ідей, які зроблять наше місто більше цікавим та сильним.

Проєкт набуває особливої ваги та актуальності в умовах українських реалій. Автори впевнені, що ідеї проєкту будуть корисні для розбудови місцевих громад, створення та розвитку стійких демократичних традицій, стимулюватимуть у молодого покоління прагнення до освіти та креативного підходу до побудови власних та колективних життєвих стратегій.

За словами керівника проєкту Маргарити Косяк, «проєкт «Офіс юного мера», де молодь проявляє соціальну активність та стає дієвою частиною громадиКиєва, є рольовою грою, яка не матиме будь-якого політичного забарвлення».

Проєкт реалізується за підтримки Департаменту освіти КМДА.

Додатково: Київський Палац дітей та юнацтва – це комунальний комплексний багатопрофільний позашкільний освітній заклад, який об’єднує понад 10 000 вихованців віком від 5-ти до 21 року, що займаються у 600 гуртках різних напрямів.  Окремі структурні підрозділи – Яхт-Клуб на Київському морі, Водна станція на Трухановому острові, Авіаційно-космічний центр на Печерську. «Дитяче серце столиці» – так називають цей освітній простір, що у наступному році відзначатиме своє 90-річчя.