Мистецькі гостини. Покрова

КПДЮ запрошує на свято «Мистецькі гостини. Покрова»

30 вересня, о 14.00 у Київському Палаці дітей та юнацтва відбудеться надзвичайно цікава подія «Мистецькі гостини. Покрова». 

Зануритися в атмосферу традиційного українського свята,  дати поштовх переосмисленню  української культури і мистецтва у сучасному світі – мета, яку ставлять перед собою організатори проєкту. 

«Ми свідомі того, що залишатимемося українською нацією лише за умов збереження своєї духовної сили, джерелом якої є давні традиції нашого народу, культурна спадщина України. Змістовне сімейне дозвілля сприяє зміцненню нерозривного зв’язку поколінь, відновленню та збереженню традицій свого народу», – підкреслила директор КПДЮ Оксана Добровольська.

Педагоги відділу візуального мистецтва Наталія Ключник та Наталія Рудь проведуть майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, продемонструють секрети приготування традиційних національних страв, поділяться знаннями про легенди і міфи народних українських свят.  

На думку керівника відділу візуального мистецтва Світлани Гардашук, «ми повинні зберігати наші традиції, які є невід’ємною складовою духовної скарбниці українського народу, передавати знання та уміння прийдешнім поколінням». 

Проєкт «Мистецькі гостини. Покрова» розкриє суть важливого традиційного свята Покрова, яке для українського козацтва було найбільш значущим святом. Козаки вірили, що Пресвята Богородиця є їхньою заступницею і покровителькою. 

Запрошуємо у родинне коло Київського Палацу дітей та юнацтва! 

Вхід: Вхід на Мистецькі гостини “Покрова” відкритий для усіх бажаючих за символічний благодійний внесок. Ваша підтримка допоможе нам провести ще більше заходів на користь української культури та мистецтва. Рекомендований розмір благодійного внеску – 200 грн. 

Участь у заході за попередньою реєстрацією

Чекаємо на вас на Мистецьких гостинах “Покрова”!