Вихованець КПДЮ бере нову висоту

5-го грудня у польському місті Шклярська Поремба завершився молодіжний чемпіонат світу з міжнародних шашок. Турнір зібрав понад 200 гравців із 13 країн світу у 8 вікових категоріях. У категорії до 10 років взяли участь два вихованці КПДЮ – Лев Порецький та Валерія Єжова. Обидва спортсмени пройшли відбір на чемпіонаті України, у квітні 2021 року Лев став чемпіоном України, а Валерія завоювала бронзу.
Склад чемпіонату світу був дуже сильним, оскільки у турнірі грали чемпіони та призери таких країн як Білорусь, Росія, Латвія, Литва, Естонія, Польща та батьківщина міжнародних шашок – Королівство Нідерланди. У цьому ряду Україна теж має гідний вигляд.
Лев Порецький у завзятій боротьбі зумів посісти 1 місце у класичній програмі та взяв срібло у бліц. Загалом українцям на цьому чемпіонаті вдалося здобути 4 медалі, дві з яких на рахунку Лева.
Валерія Єжова не зуміла повторити успіх свого одноклубника, вона посіла 9 місце у класиці та розділила 3-5 у бліці, але за коефіцієнтом опинилася на 5-му місці. Дався взнаки малий досвід гри в стоклітинні шашки, якими Валерія займається лише півроку. Нагадаємо, що Валерія Єжова цього року стала чемпіонкою з бразильських шашок на чемпіонаті світу в Туреччині.
Турнір був організований на найвищому, європейському рівні. Цікаво було спостерігати за грою єврокоманд – Голландії, Польщі, Італії, Франції.
Час серйозно замислитися про розвиток міжнародних шашок у КПДЮ. Сьогодні вікно в Європу «прорубав» Лев Порецький, вітаємо його з найвищим досягненням!
Успіх учня поділяє також його тренер – Віктор Коваленко.