ОНЛАЙН-ПЛОЩИНА: медійні будні юнпресівців

З 1 листопада більшість закладів освіти Києва почали дистанційне навчання. Всі гуртки Інформаційно-творчого агентства “ЮН-ПРЕС” Київського Палацу дітей та юнацтва теж активно перейшли в онлайн-площину. Таке навчання є більш уповільненим, але не завадить, особливо якщо потрібно відволіктися від рутинних щоденних домашок із основної школи.😃
ℹ Отже, за цей тиждень вихованці ЮН-ПРЕСу побували на заняттях гуртка «Кросмедіа» (кер-к Іллюк Н. О.), де дізналися, в чому різниця між медіакультурою і медіаграмотністю, а також онайомилися як за допомогою брейнстормінгу генерувати нові ідеї.
ℹ До Дня української писемності та мови вихованці гуртків «Українська мова. Редагування» та «Журналістика для всіх» (кер-к Сташко Ж. М.) стали учасниками вебінару «Новий український правопис у медіатекстах» та дізналися, як за допомогою епітетів прикрасити свою мову.
ℹ Працювали й наші літературні клуби «Книжкові блогери» та «Дитяча Коронація» (кер-к Блажевська О. В.), у яких вихованці вели дослідження в пошуках нових історій, а також організували онлайн-зустріч із письменницею-казкаркою Марією Солтіс-Смирновою, однією з авторок збірки дитячих оповідань «Рятуйте! Мене примушують читати!»
ℹ Вплив сучасних масмедіа на громадську думку вивчали підчас онлайн-занять гуртків «Медіазнайко» і «Юнкори» (кер-к Гуржуєнко М. В.), «Культура мови журналіста» та «Міжнародна журналістика» (кер-к Застольська В. В.). Особливу цікавість визвала дискусія «Як уникнути маніпуляцій».
ℹ Під час занять юнпресівці дізнавалися, що таке «медіанетворкінг», яким буває цифровий медіапростір (гурток «Медіанетворкінг», кер-к Крутаков А. О.). А ще – як стати зіркою телеграм-комунікацій та як працює смм-просування в соцмережах (гуртки «SMM-просування. Лайфхаки» та «Телеграм-комунікації», кер-к Яцевський Я. В.).
ℹ Активно працює в онлайн-режимі гурток «Тележурналіст» (кер-к Томашпольська Л. І.). Наразі, вивчають основні поняття документалістики та шукають теми для короткого сюжету. Не відстають і юні відеоблогери (гурток «Відеоблогінг», кер-к Ручко О. В.): вивчають особливості та жанри відеоблогінгу.
ℹ Особлива подяка вихованцям гуртків «Режисер монтажу» та «Тележурналіст» (кер-к Полісученко А. Ю.) за активну участь у відеозйомках матеріалів до Форуму М18, який пройшов 5-го листопада. Активно працюють і наші радіожурналісти в гуртках «Ораторська майстерність» та «Радіожурналіст» (кер-к Скоробогач Ю. М.), а в театрі перед мікрофоном навчаються мистецтву слова вихованці гуртка «Радіотеатр. Медіапродакшн» (кер-к Кирей С. В.).
ℹ Регулярно долучаються юні медійники і до відеозустрічей із професійними журналістами у гуртках «Основи реклами», «Основи ПР та основи зв’язків із громадскістю» (кер-к Досенко А. К.). Онлайн-заняття регулярно проводять і гуртки з анімації (кер-к Карпус О. В.), працює акторська студія (кер-к Печенізький А. А.).
Почався другий тиждень онлайн-навчання. Ідеї для занять ще не вичерпалися. Чекаємо на зустріч із вами в різних форматах. Заходьте, буде МЕДІАцікаво! 💥💥