Міжнародний проєкт Урбан рух «У міста є Я» об’єднає активну молодь українських міст

«У міста є Я», – про це сьогодні вголос заявили учасники міжнародного проєкту «Урбан рух», який стартував у Київському палаці дітей та юнацтва.Команда активних юнаків та дівчат, яким не байдуже,  у якому середовищі вони житимуть, бере на себе сміливість стати активатором молодіжних ініціатив щодо творення міського простору. Продвинута молодь розуміє: аби стати лідером, впливати на процеси, необхідні як спеціальні знання, так і сформовані світоглядні позиції. Саме тому у проєкті Урбан рух «У міста є Я» передбачено низку занять, де учасники разом з менторами та фахівцями розбиратимуться у тому, що таке щастя, якою має бути безбар’єрність, як формується бюджет міста, за якими правилами здійснюється забудова міста та інші важливі теми. 

На думку креативного продюсера КПДЮ Віктора Книша: «Урбан рух «У міста є Я» – чудова ідея, яка пропонує розмову про наше майбутнє. Сміливість і неординарність дитячих міркувань про власні міста допоможуть зробити їх дійсно казковими та чесними».

У взаємодії з 24 громадськими організаціями Урбан рух «У міста є Я» реалізується у 18-ти містах України. Ініціатори проєкту мають на меті сприяти об’єднанню активної молоді в українських містах та громадах шляхом формування знань про функціонування міст, надання інструментів залученості у міські процеси задля якісних змін міського простору.

«Ми з готовністю взяли участь у проєкті, адже впровадження демократичних процесів у державі неможливе без участі молодих людей, які розуміють основні засади державотворення, функціонування мегаполісів.  Міжнародний проєкт Урбан рух «У міста є Я» дає можливість дітям та молоді відчути, що їхня думка важлива, що вони дієві члени київської громади», – поділилась враженнями директор Київського палацу дітей та юнацтва Оксана Добровольська.

Урбан рух «У міста є Я» створений за підтримки міжнародного Фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), який фінансує інноваційні, високоефективні програми, що здійснюють реформи та змінюють на краще життя людей в Україні та Молдові. 

Ідея Урбан руху зародилася на базі однойменної книжки «У міста є я» авторки Ірини Озимок, яка стала інтерактивною книгою-ілюстрацією про те, як функціонує місто та роль людини в ньому.