Почесна відзнака Київського Палацу дітей та юнацтва від Міжнародної асоціації позашкільної освіти

На пресконференції «Позашкільна освіта – 2023: десять звершень», що відбулась в Укрінформі, Київський палац дітей та юнацтва був нагороджений Почесною відзнакою від Міжнародної асоціації позашкільної освіти у надзвичайно важливій номінації «Міжнародне партнерство позашкільної освіти».

Організатори заходу, а саме: Міністерство освіти і науки України, Міжнародна асоціація позашкільної освіти – МАПО, Державна служба якості освіти України, УДУ імені Михайла Драгоманова. Відзначили також у цій номінації Агентство США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна, Національний палац дітей Республіки Болгарія, Моріса Хоцикера – почесного сенатора, почесного доктора Федеративної Республіки Німеччини.

У своєму виступі програмний менеджер Агентства США з міжнародного розвитку Тамара Паливода наголосила: «Хочу подякувати всьому позашкіллю за неймовірну працю в умовах війни. Два минулих роки стали найтяжчими для всіх нас, але незважаючи ні на які перешкоди, ні на які складнощі, позашкілля продовжувало свою роботу, іноді навіть під землею, у бомбосховищах, в метро, щоб підтримати наших дітей»

Вона також додала, що керівник USAID в Україні під час візиту у Київський палац дітей та юнацтва був неймовірно вражений і «абсолютно не очікував такого високого рівня позашкілля в Україні».

«Міжнародна діяльність – один із пріоритетних напрямків роботи КПДЮ. В умовах повномасштабної війни Україна особливо потребує підтримки за кордоном, тож вихованці Київського палацу дітей та юнацтва виконують місію «народної дипломатії». Художні колективи КПДЮ в рамках міжнародного туру «Ми разом» відвідали низку країн Європи, де численні аудиторії аплодували їм та висловлювали підтримку Україні.

За словами Оксани Добровольської, директора КПДЮ: «Київський палац дітей та юнацтва ні на мить не зупинив свою діяльність під час повномасштабної війни, адаптувавшись до викликів сьогодення. Попри все, ми розвиваємось та відкриті до співпраці в реалізації міжнародних проєктів».