Новий освітній сезон відкрито!

02 вересня, у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся День відкритих дверей «Космопорт».  Попри те, що триває повномасштабна війна, яку розв’язала росія проти України, заклад позашкільної освіти працює з незламними дітьми незламних батьків, які перебувають у Києві.

На час проведення традиційної зустрічі після літа дітей, їхніх батьків, партнерів та друзів, КПДЮ перетворився у своєрідний космопорт для підготовки команди мандрівників та екіпажу до відправлення у захоплюючу експедицію траєкторією нового освітнього сезону. 

Відвідувачі, які за попередньою реєстрацією прийшли на захід, потрапляли в уявний простір – кают-компанію, звідки здійснюється космічна подорож по Київському Палацу дітей та юнацтва. Кожній групі пасажирів уявного космопорту працівники Палацу розповідали про заклад, разом з ними відвідуючи  «базові вузли», де зосереджена робота та життя різних підрозділів, тобто гуртків КПДЮ. 

Світ став україноцентричним, саме тому основним слоганом навчального року, який настав, обрано беззаперечне твердження: «Українство надихає!»  

Алея Слави, де розміщені фотографії вихованців КПДЮ, що під час повномасштабної війни стали переможцями міжнародних, всеукраїнських, міських конкурсів, фестивалів та змагань, де здобули перемоги, серед яких  11 Гран-прі, І місце – 172, ІІ місце – 130, ІІІ місце – 100 нагород.  І це красномовно доводить: «Українство надихає!» Саме цей слоган обраномотивуючим для цього навчального року.

За словами директора Київського Палацу дітей та юнацтва Оксани Добровольської, «позашкільна освіта більш гнучка та адаптивна, а саме це сьогодні стоїть на порядку денному в роботі з підростаючим поколінням».

Також керівник КПДЮ додала: «Ми навчилися боротися із своїми страхами, тривожністю й іншими викликами сьогодення. Війна змінила наше життя в усіх аспектах, але незмінною залишається віра. Віра у Перемогу, відбудову та зростання!»

Запис у гуртки Київського Палацу дітей та юнацтва можна здійснити за посиланням:  https://score.palace.kiev.ua/

Додатково: Київський Палац дітей та юнацтва – це державний комплексний багатопрофільний позашкільний освітній заклад, який об’єднує понад 10 000 вихованців віком від 5-ти до 21 року, що займаються у 600 гуртках різних напрямів.  Окремі структурні підрозділи – Яхт-Клуб на Київському морі, Водна станція на Трухановому острові, Авіаційно-космічний центр на Печерську. «Дитяче серце Києва» – так називають цей освітній простір, що у наступному році відзначатиме своє 90-річчя.